کوزه یا خمب چیست ؟

 خمب

کوزه یا خمب، ظرف سفالین گردن‌دراز با سری تنگ است که در آن آب و دیگر مایعات را نگه می‌دارند. کوزه‌ها گاه دارای دسته هستند. به کسی که کوزه می‌سازد، کوزه‌گر و به عمل او کوزه‌گری گویند. به محل کوزه‌گری، کوزه‌گرخانه (یا کارگاه یا کارخانهٔ کوزه‌گر) و به دستگاهی که کوزه‌گران به وسیلهٔ آن دستگاه از گِل کوزه سازند چرخ کوزه‌گری گویند.

خمره به کوزه‌های رسی بزرگ اطلاق می‌شود که بیشتر برای تهیه و نگهداری شراب یا سرکه و در گذشته ذخیره مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تمدن‌های باستانی مثل تمدن سیلک کاشان از خمره برای تدفین مردگان استفاده می‌شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا